We spreken van een zij-instromer als een leerling al op een school voor voortgezet onderwijs ingeschreven is en van daaruit wil overstappen naar Yuverta. Wij werken met een wachtlijst omdat onze klassen basis, kader, gemengd en theoretisch op dit moment vol zitten. Als er een plaats vrijkomt nemen we contact op met de eerste op de wachtlijst en starten zijn/haar aanmeldprocedure verder op.
De wachtlijst is op dit moment erg lang. We zullen de meeste leerlingen op de lijst helaas niet kunnen plaatsen. Wil je toch meer informatie over en/of plaatsing op de wachtlijst? Neem contact op met onze ondersteuningscoordinator. Dat kan telefonisch of door het sturen van een mailtje naar vmbo.kesteren@yuverta.nl.
Na aanmelding bekijken we of we je kunnen inschrijven. Als je op sommige gebieden extra ondersteuning nodig hebt is het belangrijk om duidelijk te vertellen welke extra ondersteuning je nodig hebt. We bekijken het aanmelddossier en we overleggen met de school waar je ingeschreven bent. Met al deze informatie bepalen we of we jou de extra ondersteuning kunnen bieden die je nodig hebt. In ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven we welke extra ondersteuning we kunnen bieden. Als we geen passende ondersteuning kunnen bieden, zoeken we samen met jou en je ouders een andere school in de regio die dit wel kan. Dat doen we samen met de VO-school waar je op dat moment ingeschreven bent.
Als je het niet eens bent met het besluit van Yuverta om je niet in te schrijven, kun je hier bezwaar tegen indienen. Hier vind je ook de klachtenregeling extern belanghebbenden.
Op onze vmbo-locatie bieden we de volgende opleidingen aan: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemende leerweg*, theoretische leerweg. Je bent toelaatbaar als de basisschool een VMBO-advies geeft. (basis, kader, gemengd, theoretisch of mavo). En als onze school kan voldoen aan eventuele extra ondersteuningsbehoeften van de leerling.
Voor het groene lyceum is een leerling toelaatbaar als er een t/havo, havo of havo/vwo advies is afgegeven. Ook hier geldt dat de school moet kunnen voldoen aan eventuele extra ondersteuningsbehoeften van de leerling.
*Leerlingen die de gemende leerweg volgen kunnen een TL diploma halen als ze een extra AVO vak volgen en voor GL geslaagd zijn.
Onze school maakt deel uit van Stichting Yuverta. Het maakt voor de scholen van Yuverta niet uit of je een bepaald geloof of levensovertuiging hebt of niet. Wij respecteren jou. Het is belangrijk voor de school dat zowel de leerlingen als hun ouder(s)/verzorger(s) zich respectvol en betrokken opstellen naar de school, de leerlingen, de werknemers en andere betrokken partijen bij de school.
Wij vinden het belangrijk dat leerlingen interesse hebben in groen onderwijs. Ons doel is om onze leerlingen op te leiden tot zelfstandige en respectvolle burgers. We willen hen goed voorbereiden op de uitdagingen en eisen die de maatschappij aan hen stelt.
Op het digitale aanmeldformulier vul je in welk schooladvies jouw school heeft gegeven. Heeft school een dubbel advies gegeven (twee aan elkaar grenzende schooladviezen), dan klik je het dubbele advies aan.
We willen graag dat jij je bij één school aanmeldt. Toch kan er een situatie zijn waarin het nodig is om je bij meerdere scholen aan te melden. Meld jij je op meerdere scholen aan, vertel dit dan tijdens de aanmelding en geef aan welke school je voorkeur heeft.
Maximaal 6 weken na de aanmelding krijgen jij en je ouders een bericht over toelating. Deze periode kan één keer met vier weken verlengd worden. We verlengen deze periode als we nog onvoldoende informatie hebben om een besluit te nemen over je inschrijving.
Aangenomen, en dan?
Heb je bericht gekregen dat je bent aangenomen? Gefeliciteerd en welkom bij Yuverta! Van de basisschool krijgen we de informatie die we nodig hebben om je goed te laten starten bij ons op school. In mei krijg je een uitnodiging voor een kennismaking bij ons op school. Deze kennismaking zal waarschijnlijk medio juni zijn.
Na aanmelding bekijken we of we je kunnen inschrijven. Heb je extra ondersteuning nodig? Neem dan ruim voor de aanmelddagen al contact met ons op. Dan kijken we samen wat Yuverta voor jou kan betekenen. Als je uiteindelijk besluit je aan te melden, dan kruis je op het formulier aan dat je extra ondersteuning nodig hebt. We bekijken het aanmelddossier en we overleggen ook met de school waar je nu naar toe gaat. Met al deze informatie bepalen we of we jou de extra ondersteuning kunnen bieden die je nodig hebt. In ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven we welke extra ondersteuning we kunnen bieden. Het SOP kun je vinden bij Scholen op de kaart.
Soms kunnen we geen passend ondersteuning bieden. Als dat voor jou het geval is dan zoeken we samen met jou en je ouders een andere school in de regio die dit wél kan.
Als je het niet eens bent met het besluit van Yuverta om je niet in te schrijven, kun je hiertegen in bezwaar gaan bij de schoolleider via het Meldpunt van Yuverta. Op het Meldpunt dien je dit in via ‘Schorsing, verwijdering, negatief studieadvies, bezwaar examens en algemene beslissingen’ > ‘bezwaar algemeen’. In bezwaar gaan doe je binnen zes weken na bekendmaking van het schriftelijke besluit. De school reageert binnen vier weken na ontvangst op het bezwaarschrift.
Meer informatie over de procedure staat in het Leerlingenstatuut.
Als je nu al op het voortgezet onderwijs zit en graag verder wilt leren bij Yuverta, dan noemen we dat een zij-instromer. De procedure voor aanmelden vind je hierboven bij: "Aanmelding en plaatsing als zij-instromer vmbo".