Maud studeert verder op het hbo

Hoe is het met…?

Oud-studente Maud studeerde Voeding bij Yuverta. Nu rond ze haar hbo-opleiding Food Innovation af, en heeft ze een eigen concept ontwikkeld waarmee ze streeft om voedselvoorspilling te verminderen. Haar missie met Saved Flavors: consumenten laten ontdekken hoe smaakvoel groente-reststromen zijn!

Hoe is het nu met je? Kun je iets vertellen over je huidige werk, opleiding of anders?

Momenteel, vier jaar na het behalen van mijn mbo diploma, rond ik de opleiding Food Innovation aan de HAS Green Academy in ’s-Hertogenbosch af. Als opdracht in mijn afstudeerjaar heb ik een eigen concept ontwikkeld, met de focus op duurzaamheid en bewustere keuzes. Mijn interesse in het verminderen van voedselverspilling heeft geleid tot het inzicht dat er in de voedselketen nog veel waardevolle reststromen verloren gaan. Dit inspireerde me om het concept “Saved Flavors” te ontwikkelen. Binnen dit concept heb ik een Italiaanse smaakmaker gecreëerd die 100% is gemaakt van groentereststromen en geen toegevoegd zout bevat. Met Saved Flavors streef ik ernaar om zowel voedselverspilling in de keten als bij huishoudens te verminderen. Ik wil consumenten laten ontdekken hoe smaakvol groentereststromen kunnen zijn, reststromen die anders gedachteloos in de kliko belanden.  

Is er een verband tussen wat je je nu doet en de opleiding die je destijds hebt gevolgd? Kun je daar iets over vertellen?

Na het afronden van mijn mbo-opleiding Voeding en Voorlichting besloot ik mijn kennis verder te verbreden door te studeren aan de opleiding Food Innovation aan de HAS Green Academy. Deze keuze lag in het verlengde van mijn mbo-opleiding, omdat beide zich richten op voeding en het uitvoeren van diverse foodgerichte projecten. Het belangrijkste verschil was het hogere HBO-niveau, dat meer diepgang en complexiteit bood. Deze uitdaging vond ik erg leuk en heeft me geholpen om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen, met als resultaat het concept "Saved Flavors". Daarnaast ben ik van plan om deze opgedane kennis en ervaring toe te passen in mijn toekomstige werk na deze studie.

Wat is je mooiste herinnering aan Yuverta Helicon?

Mijn mooiste herinnering aan Yuverta mbo Helmond is de geweldige klas waarin ik drie jaar lang zat. Dankzij de hechte band en positieve sfeer heb ik vrienden voor het leven gemaakt, waardoor de tijd op Helicon voorbij vloog.

Is er iets wat je hebt geleerd op het mbo, waar je nu iets aan hebt/toepast/handig is?

Tijdens mijn mbo-opleiding werd de basis gelegd voor mijn uitgebreide kennis over voeding. Dit zaadje van foodkennis is tijdens deze opleiding tot bloei gekomen en heeft een sterke basis gevormd voor mijn vervolgstudie. De inzichten en vaardigheden die ik op het mbo heb opgedaan, draag ik nog steeds bij me en pas ik dagelijks toe in mijn huidige opleiding en projecten.

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst op het gebied van jouw loopbaan?

Mijn eerste doel is om waardevolle werkervaring op te doen in de foodindustrie. Daarnaast droom ik ervan om mijn concept "Saved Flavors" verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Ik wil onderzoeken hoe ik deze innovatieve smaakmaker, die volledig gemaakt is van groentereststromen, naar een hoger niveau kan tillen en zo een bijdrage kan leveren aan een bewustere toekomst.

Heb je nog tips voor de nieuwe eerstejaars studenten?

Maak gebruik van alle kansen, van projecten en stages tot netwerkmogelijkheden, en wees niet bang om vragen te stellen en fouten te maken. Tot slot, geniet van je tijd op school!