Verkoper
Ben jij goed in verkopen? Dat is pas handel!
Geef je mensen graag advies en vind jij het leuk als iedere dag weer anders is? Werk je graag met mensen en met je handen? Dan is de opleiding Verkoopspecialist groene detailhandel beslist iets voor jou!
Als verkoopspecialist heb je een begeleidende en adviserende rol over verkoop, advies en winkelbeheer. Je hebt oog voor alles wat er kan gebeuren op de werkvloer. De winkel ziet er tiptop uit en daar heb jij voor gezorgd. Jij hebt alles geleerd over het verzorgen van de producten en over het adviseren van jouw klanten. Je kunt met deze opleiding direct in de retail aan de slag!
Meer weten over de opleiding? Kom kennismaken!
Studenten vertellen je meer!
Studenten vertellen je meer!
Tijdens de praktijkvakken maak je kennis met je toekomstig beroep. Denk hierbij aan kennis over het verzorgen van de goederen in je winkel.
Je leert zorgen voor kwetsbare goederen zoals voedingsmiddelen, bloemen en planten en natuurlijk ook voor andere producten zoals kleding, woonartikelen of bijvoorbeeld bouwmaterialen. Daarnaast is er aandacht voor medewerkersvaardigheden zoals samenwerken, verkoopgesprekken voeren en procedures opvolgen.
Je krijgt algemene vakken zoals Taal, Rekenen en LOB. (Loopbaanbegeleiding en Burgerschap). In de LOB-les ga je ontdekken wat je na je opleiding wil. Je leert veel over jezelf, zodat je de juiste keuze maakt voor een vervolgopleiding of een baan.
We vinden het belangrijk dat je tijdens de opleiding ook praktijkervaring opdoet. Daarom loop je ieder leerjaar stage. Tijdens een stage werk je aan stageopdrachten. Iedere stage staat er een andere leervraag centraal. In de praktijk krijg je lessen over:
Met je niveau 3-diploma kun je beginnen aan een mbo-opleiding op niveau 4.
Ben je klaar met de niveau 4-opleiding? Dan kun je doorstuderen op het hbo!
Benieuwd wat je later kunt worden? Je kunt deze kanten op!
Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent en een bol-opleiding volgt, is het wettelijk lesgeld € 1.419,- per jaar (studiejaar 2024 / 2025). Je betaalt dat geld aan de overheid. Je kunt bij DUO in termijnen betalen.
Naast het lesgeld of het cursusgeld zijn er ook kosten voor materialen, boekenpakket, bijdrage praktijkschool en naar keuze kosten voor logies tijdens een praktijkschoolweek en dergelijke. Deze kosten verschillen per opleiding en locatie.
Optionele schoolkosten zijn zaken die niet per se nodig zijn om je opleiding te kunnen volgen, maar die de opleiding wel verrijken. Denk aan excursies (en collectief vervoer hierheen), de kennismakingsweek en praktijktrainingen.
Bekijk de overige schoolkosten voor deze opleiding (pdf).
Een opleiding kan duur zijn. Boeken, laptop of werkkleding: het moet allemaal betaald worden. Dat kan lastig zijn, zeker als je nog geen 18 jaar bent en daardoor nog geen studiefinanciering krijgt. Als het inkomen van je ouder(s) of verzorger(s) onder 130% van de bijstandsnorm ligt, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de schoolkosten. Lees meer over dit leerlingen- en studentenfonds
Als jij de havo hebt afgerond, kun je een versneld de opleiding volgen. Tijdens jouw welkomstgesprek worden de mogelijkheden besproken.
We hebben geen vakkenpakketeisen.