In deze folder lees je precies wat dit voor onze toekomstige leerlingen betekent. Vanuit de basisschool ontvangt je kind een inlogcode voor LDOS hiermee kun je direct inloggen en aanmelden voor een school naar keuze. Hieronder kun je lezen hoe je je kunt aanmelden als je van buiten de regio Eindhoven Kempenland komt of in andere speciale gevallen.
Leerlingen van een basisschool binnen regio Eindhoven Kempenland: Via het ouderportaal van LDOS met de code die ze via de basisschool hebben gekregen. (handleiding aanmelden via LDOS)
Leerlingen van een basisschool buiten regio Eindhoven Kempenland: Zij hebben dus geen LDOS code. Zij melden zich fysiek bij ons op school aan. Via deze link kan daarvoor een afspraak ingepland worden.
Leerlingen van Eerste Opvang Anderstaligen (EOA), Antoon Schellens, Pleinschool Helder en leerlingen die blijven zitten in het eerste jaar van het Voortgezet Onderwijs: Zij melden zich fysiek bij ons op school aan. Via deze link kan daarvoor een afspraak ingepland worden of er kan contact opgenomen worden via email. (Info over de overstap van VO naar VO)
De aanmeldperiode loopt van 25 maart tot en met 31 maart.
Dit jaar is het aanmelden op een middelbare school nét even anders dan normaal. We gaan in Eindhoven Kempenland (waar Yuverta onder valt) gebruik maken van een centraal systeem voor het aanmelden, loten en toewijzen. In deze folder lees je precies wat dit voor onze toekomstige leerlingen betekent. Vanuit de basisschool ontvangt je kind een inlogcode voor LDOS hiermee kun je direct inloggen en aanmelden voor een school naar keuze. Hierboven kun je lezen hoe je je kunt aanmelden als je van buiten de regio Eindhoven Kempenland komt of in andere speciale gevallen.
Als we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je uiterlijk binnen 6 weken een brief over de toelating.
Voor het groene lyceum is een leerling toelaatbaar als er een vmbo-t/havo, havo of havo/vwo advies is afgegeven en als wij als school kunnen voldoen aan eventuele extra ondersteuningsbehoeften van de leerling.
Verder bieden we op onze locatie de volgende vmbo opleidingen aan: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengd theoretische leerweg*. Je bent toelaatbaar als de basisschool een VMBO-advies geeft. Ook hier geldt dat onze school moet kunnen voldoen aan eventuele extra ondersteuningsbehoeften van de leerling.
*Leerlingen die de gemende leerweg volgen kunnen een TL diploma halen als ze een extra AVO vak volgen en voor GL geslaagd zijn.
Interesse in de groene leefomgeving is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen, je doet immers examen in profiel Groen. Daarnaast bieden wij keuzevakken in de groene sector.
Onze school maakt deel uit van Stichting Yuverta. Het maakt voor de scholen van Yuverta niet uit of je een bepaald geloof of levensovertuiging hebt of niet. Net zoals wij jou respecteren, vragen wij jou respect te hebben voor de grondslag van de school.
Op het digitale aanmeldformulier vul je in welk schooladvies jouw school heeft gegeven. Heeft school een dubbel advies gegeven (twee aan elkaar grenzende schooladviezen), dan klik je het dubbele advies aan.
Let op wij bieden geen zogenaamde 'dakpan-klassen' aan.
Geef tijdens de Centrale Aanmeldweek (25 t/m 31 maart) je voorkeurslijst van scholen door. Je zet de school waar je het liefst naartoe wilt op één, de school waar je daarna naartoe wilt op twee enz. Je vult drie verschillende scholen in. Het is toegestaan om van een school (maximaal) twee typen brugklas (die uiteraard passen bij je schooladvies) op je voorkeurslijst te zetten.
Maximaal 6 weken na de aanmelding krijgen jij en je ouders een bericht over toelating. Deze periode kan één keer met vier weken verlengd worden. We verlengen deze periode als we nog onvoldoende informatie hebben om een besluit te nemen over je inschrijving.
Passend onderwijs legt een zorgplicht bij scholen. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. Daarvoor werken reguliere en speciale scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden. Soms heeft een leerling extra ondersteuning nodig. Van de basisschool krijgen we jou Onderwijskundig Rapport. Binnen de mogelijkheden van de school, leveren we dan maatwerk. Met al deze informatie bepalen we of we jou de extra ondersteuning kunnen bieden die je nodig hebt. Als we niet de juiste ondersteuning kunnen bieden, zoeken we naar een andere school binnen het samenwerkingsverband die dit wel kan.
In ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven we welke extra ondersteuning we kunnen bieden. Dit document vind je op scholenopdekaart.nl
Soms kunnen we geen passend onderwijs bieden.
Als je het niet eens bent met het besluit van Yuverta om je niet in te schrijven, kun je hiertegen in bezwaar gaan bij de schoolleider via het Meldpunt van Yuverta. Op het Meldpunt dien je dit in via ‘Schorsing, verwijdering, negatief studieadvies, bezwaar examens en algemene beslissingen’ > ‘bezwaar algemeen’. In bezwaar gaan doe je binnen zes weken na bekendmaking van het schriftelijke besluit. De school reageert binnen vier weken na ontvangst op het bezwaarschrift.
Meer informatie over de procedure staat in het Leerlingenstatuut.
Voor schooljaar 2024/25 wordt maximaal 1 eerstejaars klas samengesteld.
Loting kan daardoor noodzakelijk zijn.
Als school moeten wij ons houden aan de afspraken die gelden binnen het samenwerkingsverband van deze regio. Leerlingen die een overstap willen maken naar een andere school melden zich in de week van 20-24 mei 2024 aan op de school van hun keuze. Hieronder kun je zien of er plek is voor instroom. Als er geen plek is, dan kun je je niet aanmelden en moet je een andere school te kiezen.
Op dit moment hebben wij enkele plekken vrij voor instroom op het groene lyceum. Heb je hier een vraag over stuur dan een email naar instroom.vmbo.eindhoven@yuverta.nl.